Търсене

Услуги

Enterprise mobility management (EMM)

 
Предлагаме Ви една иновативна платформа за управление на мобилни устройства, даваща защита на чувствителната информация, свързана с бизнеса Ви, както и възможност за определяне на ясно разграничение между корпоративни устройства и такива, които са лична собственост на служителите (BYOD).
През годините се набюдава следното развитие в управлението на мобилни устройства:
SOTI Mobicontrol - MDM 

Решението позволява настройка на различни политики за достъп до корпоративни ресурси извън офиса и за ползване на конкретни приложения и функционалности в работно или извънработно време.
 
Как работи управлението на мобилни устройства?
 
Управлението на мобилни устройства разчита на софтуер инсталиран на крайните устройства, наречен MDM агент, и MDM сървър, инсталиран в дейта центъра на клиента или в облачна инфраструктура.
ИТ администраторите конфигурират необходимите политиките чрез конзолата за управление на сървъра на MDM,  откъдето те се дистрибутират до крайните устройства Агентът прилага правилата към устройството, като комуникира с интерфейси за приложно програмиране (API), вградени директно в операционната система на устройството.
Съвременните MDM продукти поддържат не само смартфони, но и таблети, Windows 10, MacOS, Linux и някои типове принтери. Модерните MDM решения менажират и IoT устройства. Практиката за използване на MDM за управление на компютри е известна като унифицирано управление на крайни точки.
Функции за управление на мобилни устройства

Разработчиците на мобилни операционни системи и производителите на мобилни устройства контролират това, което MDM  има възможност да менажира на техните устройства чрез техните API.

 
Организациите обикновено използват EMM инструментите при необходимост от следните функционалности за потребителите:
 
 1. Одитиране  и проследяване - MDM решението  може да  инвентаризира устройствата и проследява географската им локация. Чрез одитрането може да се разбере дали дадените устройства отговарят на корпоративно наложените стандарти;
 2. Дистрибутиране на приложения и възможност за създаване на лист с удобрени приложения от корпоративен каталог. Подръжка на blacklist/whitelist на приложения. Възможност за центализирано обновяване на инсталираните приложения и OS на устройствата;
 3. Налагане на изисквания за сигурност - пароли, криптиране, политики за защита;
 4. Възможност за дистанционно изтриване на данните на изгубено устройство;
 5. Заключване на устройства (KIOSK mode) и работа само с предваритено дефинирани и настроени приложения;
 6. Настройки на VPN и Wireless връзки, без да е необходима намеса на крайния потребител на устройството;
 7. Възможност за дистанционна поддръжка посредством remote view на дисплея на менажираното устройство. 
                                                               Имате нужда от имплементация на MDМ решение – какво следва?
 
 1. Може да се свържете с нас от формата за контакт в сайта ни, по телефон или имейл.
 2. Наш представител се свързва с Вас за уточняващи въпроси и уговаряме при нужда дистанционна презентация.
 3. Ние ще организираме първоначална среща с Вас, за да се запознаем в детайли с бизнеса и нуждите Ви.
 4. След като опознаем Вашите нужди, ще се фокусираме върху конкретните проблеми, на които можем да предложим решение. Ние ще намерим и ще Ви предложим оптимални решения, които ще са персонализирани за Вас и Вашият бизнес.
 5. Вие избирате вариант на решението:
 
 1. Cloud базирано решение –  SOTI сървърния компонент е  инсталиран на сървърна инфраструктура на AWS, и няма нужда да използвате ИТ ресурси за да се грижи за стандартните ИТ процедури по сървърните инсталации;
 2. On-premise инсталация – Вие осигурявате инфраструктурата, като изискванията за ресурси са тук. При такъв тип инсталация може да се предложат два варианта на лицензиране. Описвате използваните от Вас устройства;
 
 • SaaS – Заплащате такса за лицензите, които използвате, като е възможна промяна на бройките;
 • Закупуване на лицензите и плащане на годишна такса за поддръжка, която дава право за обновяване на лицензите към по - висока версия. Характерно за този тип е по-високата първоначална инвестиция, но по-ниски годишни такси.
Ако решението покрива Вашите изисквания, Ви изпращаме ценово предложение, съобразено с обхвата на Вашите изисквания.